project_01

De eerste schilderklus in Zutphen

 

Keuken schilderen. De allereerste schilderopdracht voor Schildersbedrijf HENK, aan de rand van de binnenstad van Zutphen. In één van de herenhuizen werd de keuken vernieuwd, waar natuurlijk ook fris geverfde muren bij horen.

 

Schilderen in de Rozenhoflaan in Zutphen.

 

Nieuwe kleuren in de keuken van een statig oud huis. Bij de wier keukenkastjes en het donkere aanrecht in combinatie met de klassieke vloer is gekozen voor twee kleuren: een zonnige gele tint aan de actieve kookzijde en een gebroken wit aan de andere muren. Door het geel ontstaat er een warme sfeer in de keuken en het wit zorgt juist voor een fris gevoel.

 

Op de gele wand is een blanke laklaag als beschermlaag aangebracht, om het makkelijk te kunnen reinigen en om het vuilafstotend te maken. Veelal wordt de eerste halve meter vanaf het keukenblad betegeld, toch ziet men steeds vaker dat hiervoor blanke lak wordt gebruikt. Om beschadigingen aan de and, van bijvoorbeeld stotende pannen, tegen te gaan is de gehele geel geschilderde muur versterkt met een dun vlies. Dit aangebrachte vlies heeft er ook voor gezorgd dat kleine haarscheurtjes in de muur afgedekt en dus niet meer zichtbaar zijn.

 

Het resultaat is op de afbeeldingen te zien: warm, fris en functioneel, maar vooral sfeervol en trendbewust.