project_04

Kwalitatieve bouw vraagt kwalitatief schilderwerk


Vlak bij de Zutphenseweg in Eefde ligt de Nachtegaalstraat, met veel huizen uit omstreeks 1930. Huizen uit een tijd waarin kwalitatief goed gebouwd werd.

Één van de huizen was toe aan onderhouds- en schilderwerk; een project dat vraagt om de kwaliteit van Schildersbedrijf HENK.

 

De schilderklus in de Nachtegaalstraat

 

Een huis uit de jaren 30 wordt door velen al snel herkend: bakstenen muren, behoorlijke kappen met grote overstekken en omlopende goten. Daarbij veel aandacht voor detail en afwerking. De jaren dertig bouwstijl wordt in de literatuur ook wel genoemd onder de naam: de Amsterdamse School. De meest gebruikte kleuren tijdens de jaren dertig waren aardse kleuren zoals koffie bruin, Gelders blauw of koele crèmes. De kleuren voor buitenschilderwerk van een woning uit de jaren dertig liggen voor de hand: donker groen en crème wit.

 

Zo ook het huis in de Nachtegaalstraat. Een dennengroen met Bentheimer crème en een Zaans wit. De kozijnen in crème en de scharnierende delen in het net iets lichtere wit, waardoor er een gevoel van lagen ontstaat.

Door de dakgoten en geveloverstekken aan de voorzijde groen en aan de onder- en binnenzijde wit te schilderen is meer diepte gecreëerd en verkrijgt de woning meer aanzien.

 

Het resultaat is op de afbeeldingen te zien: een jaren 30 woning terug in zijn klasse door kwalitatief schilderwerk.