project_07

Werk in de binnenstad voor schildersbedrijf in Zutphen

 

In de Hanzeperiode was het een wijk met rijke kooplieden, belangrijke stadsbestuurders en invloedrijke edelen. De rijkdom werd weerspiegeld in voorname huizen: de wijk Barlheze. Een smal huis, dat tussen oude panden in het centrum van Zutphen staat, behoefde onderhoudswerkzaamheden. Voor Schildersbedrijf HENK de ideale gelegenheid om met de schilder-bakfiets naar het karwei te gaan.

 

Met de schilder-bakfiets naar het werk.
Niet veel schildersbedrijven hebben een bakfiets waarmee zij de klus kunnen bereiken. Henk Valkeman wel. Voor op de fiets is een zogenoemde bakkersmand gemonteerd, die nu dient als ‘’schildersmand’’. Door gebruik te maken van deze fiets gaat Schildersbedrijf HENK niet alleen het parkeerprobleem in de binnenstad tegen, maar draagt Schildersbedrijf HENK ook bij aan een beter milieu.

 

Het smalle huis.
Het huis is aan de voor- en achterzijde met dakterras compleet nieuw geschilderd in twee kleuren: Ultramarijnblauw en een lichtgrijs. De deur en de ramen zijn blauw geverfd en de kozijnen, samen met de bovenkant van de gevel, lichtgrijs.
Het resultaat is op de afbeeldingen te zien: strak en hoogwaardig schilderwerk aan een smal huis, bereikt met de fiets.